Forgot Password

Hilton Mclean Tysons Corner

CONCEPT:
Starting with the lobby and all-important sense of arrival, executives at Hilton Worldwide thought the 458-room Hilton McLean Tysons Corner could benefit from a top-to-bottom redesign that would more closely reflect the company’s—and the Hilton brand’s—current thinking on guest comfort and attractive, stylish surroundings. Given that Hilton Worldwide’s headquarters are in McLean, it was even more critical that the design solution hit the mark. 

   “Our goal was to elevate the design quotient,” noted Dave Horton, global leader for the Hilton brand, speaking on behalf of Hilton’s internal design team, which was charged with directing the $45 million project. “We wanted to ensure that the new design delivered an inviting and authentic sense of place.”

EXECUTION:
The lobby and other public spaces received a lot of attention. “To improve the sense of place, the old gazebo and columns were removed, which served to open up the space,” Horton explained. Likewise, the lobby furniture was scaled appropriately and organized in a way that offers multiple areas for large and small groups. A neutral color palette was chosen with accent colors in rich earth tones. 

   A dramatic chandelier hangs above the lobby bar and backlit onyx is used behind the front desk and in lobby coffee tables. “They provide a striking complement to the light fabrics, flooring, and wall covering,” Horton said. “Over-sized table lamps were incorporated into the banquettes and reflective materials were used throughout, which allows the light to bounce.”

RESULT:
General manager Brian Kelleher described guests’ responses to the renovation as “overwhelmingly positive.” What’s more, he finds it interesting that guests respond to different parts of the upgraded hotel. 

   “Everybody seems to have their own favorite feature, whether it be the lounge with its emphasis on technology, the guestrooms, the new onsite restaurant, or even the meeting spaces,” he said. More impressive still, repeat business is up. “Guests even refer to the new look when they book their next stay,” Kelleher noted.