Forgot Password

A Riviera Renovation

Located on the promenade of Saint-Jean-Cap-Ferrat in France, Royal-Riviera is a luxury resort that welcomes its guests with a panoramic swimming pool, from which Cap Ferrat’s bay can be fully admired.

The owner wanted to renovate the outdoor restaurant area in order to ensure total comfort and protection to guests even in case of bad weather. The project was entrusted to Italian manufacturer KE Outdoor Design’s PMO Department.

For the dining area, seven Isola 2 pergola awnings were installed, with an anodized-silver structure and PVC white fabric.

“Thanks to the high customization of our products, we have managed to meet the two main needs of the client: having as much seated space as possible on the restaurant terrace and being able to ensure its guests the opportunity to enjoy the magnificent sun of the French Riviera even while sitting at the tables,” said Luca Zanin, architect, PMO Office, KE Outdoor Design.

Under the pergola awning’s roof, some Gennius Tens horizontal awnings were inserted with a micro-filtering Soltis 92 fabric with shading function—to be used when the PVC fabric is opened.

“We have installed a sand-colored micro-filtered fabric shade, which perfectly matches with the floor of the prestigious poolside restaurant, which allows you to enjoy very sunny days with a light shade, perfect for a lunch in total relaxation facing the sea,” he said.

For the bar area, three Kedry Plus bioclimatic pergolas with an adjustable-louvered roof were chosen, in the same anodized-silver color. The structures are all equipped with LED lights on the perimeter, in addition to panoramic sliding glass doors on its sides, fixed sea-facing glass doors and vertical sliding glass doors on the sides of the swimming pool.

“Our internal design studio has in fact designed and built an aluminum substructure with light over 22.9 ft., which has allowed us to minimize the number of installed columns,” said Zanin. “This non-standard solution has allowed us to guarantee the client to enjoy the maximum possible space inside the terrace.”